Kamu Hannakaisa Pekkala 'Northern Lighting Design Award 2016' voittaja! / by Kamu Blogi

Muotoilun alalla yksi tärkeimmistä keinoista saada näkyvyyttä ja menestystä on osallistua kilpailuihin. Muotoiluinstituutin kamu-opiskelijoiden kilpailumenestys on ollut hyvää sekä kotimaassa että ulkomailla. Tunnettuja kotimaisia kilpailuja on esimerkiksi Habitaren vuosittainen kilpailu, sekä Imudesignin järjestämä Proto- ja Talentshop Habitaressa. Kansainvälisistä kilpailuista moni tietää Muuton pohjoismaalaisille suunnatun nuorten suunnittelijoiden kisan.

Rohkeaa osallistumista korostetaan opinnoissa paljon, sillä kokeilemalla ei häviä mitään, mutta voi saada paljon! Siitä esimerkkinä tämän vuoden Northern Lighting Design Awardin voittaja, 3. vuosikurssin opiskelijamme Hannakaisa Pekkala, joka vei voiton kurssityönään suunnittelemalla 'Symmetry' valaisimellaan. Kilpailuosallistuminen kuului kurssisisältöön, ja lähtökohtana oli nopea ideointi ja suunnittelu, sillä aikaa ei ollut paljon. Kilpailuissa tärkeintä onkin usein hyvä idea ja konsepti, joka esitetään hyvin ja mielenkiintoisesti -tekniset ratkaisut ehtii hioa myöhemminkin. Joten jos ideoita löytyy, kannattaa niille ehdottomasti antaa tilaisuus! Se voi viedä vaikka mihin.

Northern Lighting on tunnettu norjalainen valaisinvalmistaja, ja heidän järjestämänsä suunnittelukilpailu on erittäin suosittu ja kovatasoinen. Kilpailu on suunnattu kaikille muotoilu- ja arkkitehtiopiskelijoille sekä vasta valmistuneille koko Euroopan alueella, ja tänä vuonna kilpailuehdotuksia oli tullut yli 150. Tuomaristo koostui viidestä visuaalisen alan ammattilaisesta.

Symmetry on elegantti ja minimalistinen valaisinvarja, joka muodostuu kolmesta perusmuodosta: ympyrästä, neliöstä ja salmiakista. Northern Lighting tuomariston sanoin ”Kaikessa yksinkertaisuudessaan viimeistelty ja veistoksellinen, mutta myös käytännöllinen valaisin. Vahva visuaalinen ja graafinen ilme on ajankohtainen ja tekee valaisimesta tilan katseenvangitsijan”.

Pääpalkintona kilpailuissa on useimmiten rahaa ja mahdollisuus, että tuote otetaan yritykselle tuotantoon. Tätäkin suurempi voitto kilpailumenestyksessä on kuitenkin sen tuoma näkyvyys sekä itse suunnittelijalle että Muotoiluinstituutille. Myös tulevaisuuden työllistymisen kannalta kansainvälinen näkyvyys alalla on tärkeää, ja se voi avata paljon uusia mahdollisuuksia. 

symmetry5.jpg

English: Our student Hannakaisa Pekkala won the Northern Lighting Design Award 2016 with her work 'Symmetry'. Design contests are very important in our field and our students have done really well in them. Don't hide your ideas, show them to the world and give it a chance! It can take you anywhere.